Darmowa dostawa od 1 231,23 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Kuchnie - trzony gastronomiczne

( ilość produktów: 552 )

Odpowiednia kuchenka to tak naprawdę podstawa dla prawidłowego funkcjonowania każdej firmy z branży gastronomicznej! W tej kategorii znajdziesz:

  • kuchnie gazowe – zasilane są gazem ziemnym z sieci bądź mieszanką propan-butan, umożliwiają bardzo precyzyjną regulację wielkości płomienia i tempa gotowania, są łatwe w obsłudze, jednak ich utrzymanie w czystości jest nieco bardziej wymagające,
  • kuchnie elektryczne – zasilane są energią elektryczną, charakteryzują się większym poziomem bezpieczeństwa, jednak ich eksploatacja jest droższa, nie powodują wydzielania spalin.

W zależności od potrzeb Twojego lokalu możesz zdecydować się na płytę jednopalnikową, dwupalnikową, trzypalnikową, czteropalnikową, a nawet i sześciopalnikową. W przypadku restauracji z dużym wyborem obiadów, warto postawić na większą liczbę palników.

Urządzenia wielofunkcyjne, czyli kuchnie z piekarnikiem

Poza klasycznymi kuchenkami, oferujemy również kuchnie z piekarnikiem. Połączenie tych dwóch urządzeń zapewnia wygodę oraz pozwala zaoszczędzić cenne miejsce na zapleczu. Piekarnik umożliwi zarówno przyrządzanie niektórych potraw, jak i jedynie ich podgrzewanie. Kuchnie z piekarnikami to urządzenia wolnostojące, a więc wymagają wygospodarowania odpowiedniego miejsca. Niektóre kuchenki są jednak mobilne i możliwe jest ich przenoszenie w dowolnie wybrane miejsca.

Praktycznym rozwiązaniem są także kuchnie z półkami i szafkami. Oferują przestrzeń przeznaczoną do przechowywania i magazynowania różnych produktów, w tym m.in. produktów spożywczych czy akcesoriów kuchennych. Ułatwiają i usprawniają przyrządzanie potraw. Dostępne w naszej ofercie kuchnie pochodzą od renomowanych producentów, a więc są to niezawodne i sprawdzone urządzenia. Wśród tych firm należy wymienić:

  • Kromet,
  • EGAZ,
  • Bartscher,
  • Dajar,
  • Hendi.

Wysokiej jakości kuchnie dla Twojej gastronomii

Kuchnie wykonywane są z różnych materiałów, jednak do tych najważniejszych należy zaliczyć przede wszystkim stal nierdzewną 18/12. Jest on w pełni dostosowany do warunków, jakie panują w kuchni. Charakteryzuje go odporność na wysokie temperatury, a także na różnego rodzaju kwasy pochodzące z jedzenia. Utrzymanie w czystości takiej kuchenki nie jest wcale problematyczne.

Nasza firma zajmuje się kompleksowym doradztwem urządzeń gastronomicznych. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, zachęcamy do kontaktu! Możemy zaoferować Ci również instalację urządzeń, a także wykonanie profesjonalnego projektu technologicznego. Serdecznie zapraszamy do kontaktu!

pixel